Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Bigadiç'li maden şehidi ailelere taziye ziyareti

Bigadiç

Soma'da meydana gelen maden kazasında evlatlarını kaybeden Bigadiç'li aileler ziyaret edildi.

Soma'da meydana gelen maden kazasında evlatlarını kaybeden Bigadiç'li aileler ziyaret edildi.
Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şaban Ok ve SGK İlçe Müdürü Mehmet Özkaya, maden kazasında evlatlarını kaybeden ve Dündarcık Mahallesinde ikamet eden aileleri ziyaret etti.
Dündarcık Köyü Muhtarı olarak görev yapan ve iki evladını kaybeden Bayram Baygül'ün, yine amca çocukları olan Özcan Bozdağ ve Fedai Bozdağ'ın anne babalarının ve ailelerinin büyük bir teessür içerisinde, evlatlarını ve eşlerini kaybetmenin verdiği acı ve üzüntülerini kalplerine gömerek sabır ve metanetle zor da olsa bu elim hadiseyi kabullenme gayreti içerisinde oldukları görüldü.
Maden faciasında iki evladını kaybeden Köy Muhtarı Bayram Baygül, Acımızı tarif etmek bile imkansız. Gidenleri getiremeyiz. Ancak Başta Kaymakamımız olmak üzere bütün devlet erkanını her zaman yanımızda görmek, bizzat cenazelerimizin teşhisi ve köyümüze nakli konusundaki sarf edilen çabalar ve halkımızın cenaze merasimine olan iştiraki bir nebze de olsa acımızı dindirmesine ve acı gerçeği kabullenmemize imkan sağladı. Devletimizi yanımızda görmek bize güç ve kuvvet verdi” sözleri ile duygularını dile getirdi.
Kaymakam Barış Aktan'da evlatlarını kaybeden ailelere imkanlar içerisinde her türlü desteğin verileceğini, her zaman yanlarında olacaklarını açıkladı.
SGK İlçe Müdürü Mehmet Özkaya, ailelere evlatlarının sosyal hakları ve emeklilik konusunda bilgiler verdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şaban Ok'da ailelere acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla maddi yardımda bulunulacağını ve işlemlerin tamamlandığını bildirdi.
İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş İnancımız odur ki, bu şekil kaza, felaket ve musibet neticesinde hayatlarını kaybedenleri Yüce Rabbimiz şehitlik mertebesi ile taltif etmektedir. Cenab-ı Hakk onları bizim bilmediğimiz bir şekilde rızıklandırmaktadır. İnşaallah ahirette de onlar kendi ailelerine şefaat edeceklerdir” diye konuştu.
Ziyaret, Kur'an-ı Kerim okunup yapılan duanın ardından sona erdi.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli